Domácí míchané nápoje pro sváteční dny
19.12.2020
Tento rok byl pro všechny velice náročný, a tak se těšíme, že alespoň o svátcích v kruhu nebližších na chvíli vydechneme a zažijeme pohodovou a uvolněnou atmosféru. Tu si můžeme vychutnat i s oblíbeným koktejlem, na jehož přípravu využijeme čerstvou perlivou vodu přichystanou v domácím výrobníku.
Domácích výrobníků perlivé vody neboli sifónu najdete na trhu několik např. Orion, Limo Bar Eco nebo Soda Stream.
Máme pro vás 5 oblíbených koktejlů připravených z čerstvé perlivé vody:
1. Aperol Spritz
Náladu letních Benátek, ve které se snoubí červánky a zapadající slunce, tuto pohodovou atmosféru s nádechem dálek a romantiky si snadno vytvoříte i v pohodlí domova se značkou SodaStream.
Budeme potřebovat:
- Prosecco 3 díly
- Aperol 2 díly
- domácí perlivá voda 1 díl
- kostky ledu
- plátek pomeranče
Postup:
Sklenici ze 2/3 naplňte ledem. Nalijte 1 díl perlivé vody, 3 díly Prosecca a na závěr krouživým pohybem 2 díly Aperolu. Díky krouživému pohybu se všechny ingredience dokonale propojí. Jako 1 díl se standardně používá 2 cl, ale je to na vás. Důležité je vždy zachovat správný poměr ingrediencí. Na závěr přidejte plátek pomeranče.
2. Zázvorová limonáda
Osvěžující drink velmi dobře chutná, ale díky zázvoru obsahuje i velké množství vitamínů (A, B a C) a minerálních látek (vápník, fosfor, železo, draslík, sodík a hořčík). Zázvor je navíc velmi dostupná surovina.
Budeme potřebovat:
- zázvor – 20 g (2 až 3 cm dlouhý),
- domácí perlivá voda,
- limetka 3 ks,
- třtinový cukr 3 polévkové lžíce,
- kostky ledu,
Postup:
Zázvor oloupeme a co nejjemněji nastrouháme do džbánu a vymačkáme šťávu z jedné limetky. Zalijeme perlivou vodou ze SodaStream, promícháme a dáme louhovat na alespoň 20 minut do lednice. Vyndáme z lednice a pokud nemáte rádi kousky zázvoru v limonádě je na čase jej z džbánu přecedit (například „vylovit“ malým cedníkem nebo lžící) Přidáme třtinový cukr a důkladně promícháme tak, aby se veškerý cukr v limonádě rozpustil Na závěr přidáme kostky ledu a 2 limetky nakrájené na čtvrtiny.
3. Gin Tonic
Budeme potřebovat:
- 4 cl gin,
- 4cl sirupu SodaStream Tonic,
- 0,9 l domácí perlivá voda,
- řez limety.
Postup:
Do sklenky typu long drink vložíme kostky ledu, přelijeme ginem a vložíme řez limety. Připravíme si vlastní sodovku – tak, že v přístroji SodaStream naperlíme čerstvou, chladnou vodu na maximum, a tu následně ochutíme sirupem SodaStream Tonic. Vymačkáme řez limety a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko a míchátko.
4. Cuba Libre
Budeme potřebovat:
- 4 cl Cuban Rum,
- 1 cl čerstvé limetové nebo citronové šťávy,
- 4cl sirupu SodaStream Cola,
- 0,9 l domácí perlivá voda,
- řez limety.
Postup:
Do sklenky typu long drink vložíme kostky ledu a přilijeme rum, čerstvou citronovou nebo limetovou šťávu. Připravíme si vlastní sodovku – tak, že v přístroji SodaStream naperlíme čerstvou, chladnou vodu na maximum, a tu následně ochutíme sirupem SodaStream Cola. Vymačkáme řez limety a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko a míchátko.
5. Spiced Cider
Budeme potřebovat:
- 10 cl Cider Jablko
- limonáda SodaStream jablko
- 1 čajová lžička javorového sirupu
- řez limety
- hřebíček
- skořice
- nové koření
- jablko
Postup:
Do sklenky typu long drink vložíme kostky ledu, javorový sirup a vymáčkneme řez limety a vložíme do drinku. Připravíme si vlastní ochucenou sodovku – tak, že v přístroji SodaStream naperlíme čerstvou, chladnou vodu na maximum, a tu následně ochutíme příchutí SodaStream Jablko. Přidáme koření a nápoj promícháme barovou nebo polévkou lžičkou. Vložíme brčko a míchátko.
Foto: SodaStream
Článek byl zobrazen 7337 krát.
Diskuze k článku
Nenalezen žádný záznam
Kontextová reklama
Terasy na klíč - rok 2024 na nové terase
Terasy a ploty, WPC i dřevěné materiály, různé dekory, realizace na klíč profesionálně a kvalitně. Terasová prkna skladem, vyberte si terasu na našem e-shopu nebo nás navštivte v terasovém centru a objednejte si termín realizace včas. Poradíme vám s projektem dle vašich představ.Tepelná čerpadla Mach – Chameleon
Vysoce výkonná česká tepelná čerpadla Mach Chameleon. Servis a vzdálená správa přímo od výrobce s dlouholetou tradicí. Vývoj, výroba, instalace a servis tepelných čerpadel.Kvalitní nábytek české výroby
Moderní český nábytek za rozumnou cenu - kuchyně, obývací pokoje, ložnice, dětské pokoje, předsíně, kanceláře. Vybavte si celý dům v jednom stylu. Nábytek MONARC - nábytek s tradicí od roku 1991.SYSTRA - žaluzie, rolety, markýzy
Český výrobce stínící techniky - dodáváme venkovní žaluzie, screenové rolety, venkovní rolety, interiérové stínění, markýzy a slunolamy. Atypy jsou naše specialita.Moderní rodinné domy ze zateplených tvárnic Durisol
Zateplené tvárnice DURISOL mají řadu předností. Domy stavěné z tohoto systému jsou navíc moderní, promyšlené do posledního detailu a krásné. Prohlédněte si náš katalog RD!Umělé zelené stěny do soukromých i komerčních interiérů
Umělé zelené stěny FLORUM jsou trvanlivé, nenáročné na údržbu a poskytují vysokou míru zakrytí. Nepotřebují závlahu a jsou vhodné i do tmavých míst.
Další články na téma Recepty
Tlakový hrnec - zdravé jídlo, vitamíny a úspora energie
Hledáte způsob, jak si rychle a přitom zdravě a chutně uvařit? Vsaďte na desítky let ověřenou techniku vaření v páře a pořiďte si tlakový hrnec (nebo-li papinův hrnec či papiňák). Pokrmy, které v tlakovém hrnvi připravíte, si uchovají veškeré vitamíny a minerály, zachovají si své aroma i specifickou chuť. Navíc uspoříte v porovnání s běžným vařením až 50% energie!
Nebojte se kuskusu, dáte si do nosu
Do našich jídelníčků v posledních letech čím dál častěji proniká potravina kuskus (neboli cous cous). Mnozí lidé však vůbec netuší, o co se jedná, a tak kvůli této nevědomosti trpí vůči tomuto pokrmu nejrůznějšími předsudky. Přitom jde chuťově o rovnocenného partnera tradičním přílohám, jako jsou těstoviny, rýže, brambory nebo knedlíky.
Vakuování potravin prodlouží jejich trvanlivost
Skladovat potraviny tak, aby nepodlehly rychlé zkáze, uchovaly si chuť a neztratily nic na své kvalitě, umožňuje zmrazení, zavaření nebo nejmodernější a šetrný způsob - vakuové systémy. V době, kdy na zahrádce dozráva nejrůznější ovoce a zelenina a lesy jsou plné hub, vakuování potravin jistě oceníte.
Čas malin - recepty na oblíbené malinové dobroty
Kdo by neměl rád maliny! Toto sladké a voňavé ovoce roste jak ve volné přírodě, tak si jej můžeme vypěstovat i na zahradě. Nejlépe si pochutnáme na čerstvých, právě utržených malinách. Maliny však rychle podléhají zkáze a tak pokud jich máme nadbytek, musíme vymyslet, jak je efektivně spotřebovat. Což takhle připravit nějakou sladkou dobrotu?
Uzení masa na grilu
Udit maso lze i na grilu, ovšem nejedná se o uzení v pravém slova smyslu, ale spíše o kulinářskou úpravu. Maso, zelenina nebo sýry se grilují za přítomnosti kouře, čímž pokrmy získávají specifickou chuť a vůni. Jaký gril lze pro tzv. zauzování použít a jak při uzení postupovat?
Citrusy a jejich význam pro naše zdraví i krásu
Právě v zimním období bychom se měli do nejvíce “dopovat” vitamíny všeho druhu. Jelikož jsou teď obchody plné pomerančů, mandarinek a grepů, měli bychom využít právě jejich síly v boji proti nachlazení. Citrusy však pozitivně působí i na naši krásu, díky nim můžeme mít pleť bez vrásek, lesklé vlasy i pevné nehty.
Zavařování může být také kulinářský zážitek
Pamatujete si ještě na obrovský prádelní hrnec naplněný hlavně v létě a na podzim zavařovacími sklenicemi? Zavařování jako jeden ze způsobů konzervace potravin vzniklo v hlavě a následně v kuchyni francouzského kuchaře a cukráře Nicollase Aperta někdy na sklonku 18. století.
Netradiční vánoční večeře s kaprem i bez něj
Na štědrovečerní hostinu v podobě smaženého kapra s bramborovým salátem se řada z nás celý rok velmi těší. Pokud však patříte k těm, kteří mají této klasiky až nad hlavu, nebojte se vyzkoušet i jinou alternativu, vždyť kapr se dá připravit na mnoho způsobů. Pak jsou i tací, kterým kapr nechutná vůbec – ti si mohou vychutnat lososa, tuňáka nebo i vepřový řízek.